mandag den 1. september 2014

TUT (tutorial) på forede bukser

En kreakusine spurgte hvordan man mon sætter for i bukser. Og da den kolde tid er i vente og Alexander alligevel får brug for et par forede bukser, syede jeg et hurtigt par.
Helt simple uden detaljer. Mest for at vise processen, men jeg satser på, at de er brugbare.

Men hvis andre derude er i tvivl om, hvordan man kan sætte for i bukser, så vil jeg gerne vise hvordan jeg gør.
HUSK....jeg kalder mig selv "den dovne skrædder". Jeg gør det så nemt som jeg synes det er muligt. Det er ikke umuligt at der findes bedre, mere korrekte metoder, men jeg gør det nemt og sjovt. Synes jeg! Hvad synes du?


Først klippet jeg bukserne i yderstof og i foerstof. Altså som 2 par bukser. I samme snit, men 2 forskellige stoffer.
Yderst har jeg valgt en let denim med stræk som har en let blank overflade. Inderst bomuldsflonnel fra et sæt sengetøj som jeg bare elsker. Med de dejligste pirater.


Yderbukser syr jeg sammen som jeg ville gøre med bukser uden foer. Først midt bag, så midt for og til sidst indersømmen fra ankel til ankel. Foer-buksen sys kun sammen i indersømmen i benene. Sådan at du har to bukseben som kun mangler sammensyning i skridtsøm. 


Inder(foer)buksebenene puttes ind i yderbuksen. Ret mod ret. Jeg nåler gerne skridtsømmen i foersammen, så jeg har hold på foer-buksen indtil skridtsømmen kan sys. 


Lav en stikning med ligeud søm i hvert bens nederste kant, sådan at yder- og inderbuks sys sammen ret mod ret. Jeg gør det ca. 2,5 cm. inde. 


Sy ankelelastik sammen til en ring, placer den lige efter den syning du lige har lavet. I stykket på de 2,5 cm fra kant til syning. 


Sæt et par nåle i, for at holde styr på elastikken. 


Jeg overlocker sømmen sådan at elastikken ligger mellem stikningen og den overlockede søm. (Du kan sagtens nøjes med den traditionelle stikning og zig-zag)


Når du har syet elastikken i begge ben, trækkes foer-buksebenene ud og skridtsømmen sys sammen. Nu ser bukserne således ud, når de er trukket fra hinanden. 


Tæt på ser det sådan ud.


Nu kan du trække yderbukserne udenpå foeret ved at stikke armene ned i yderbuksen, tage fat i ankelsømmen og krænge yderbuksen ud over foeret. Når de er vendt, ser de sådan ud. 


Tæt på ved ankelsøm ser det sådan ud


Jeg trækker foeret lidt op ved taljen, for at den bliver kortere og foeret ikke "falder udenfor" ved anklen. Jeg klipper det overskydende foer af, cirka 1-2 cm. 


Her er bukserne med påsat linning. (Hold da op farven snyder på dette foto, de andre fotos er meget bedre til at gengive farven på den lækre denim)


Et kig ned i buksen ved linningen.


Nu skal de bare pimpes....måske med et eller andet i strygestof. Jeg er i tænkeboks. 

Jeg håber min TUT er til a forstå, ellers er du velkommen til at spørge eller kommentere.
God arbejdslyst!


(pssst....alle materialer er fra lageret....)


2 kommentarer:

  1. Denne kommentar er blevet fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet
  2. Super god tut - den kan helt sikkert bruges :)

    SvarSlet